lunedì 29 settembre 2008

Barcute night & day



Ingrediente ; pentru aluat :250 gr. faina, 125 gr. zahar, 125 gr. unt, 2 oua , coaja rasa de la o lamaie, un varf de sare.

pentru crema : 2 galbenusuri de ou , 50 gr. zahar, 50 gr. faina, 1/2 litru de lapte, coaja de lamaie,1 zahar vanilinat, 100 gr. frisca batuta,4 linguri de nutella.

Pentru pregatirea aluatului , se amesteca faina cu zaharul , sarea si coaja rasa de lamaie , iar apoi se adauga untul moale (temperatura ambiente) si ouale si se framanta un pic pentru a omogeniza toate ingredientele. Nu trebuie framantat prea mult . Aluatul obtinut se inveleste in folie transparenta si se pune la frigider circa 30 de min. Intre timp se pregateste crema .

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa si aproape alba iar apoi se adauga putin cate putin faina, pana cand se inglobeaza toata cantitatea. Peste compozitia obtinuta se varsa incet laptele si coaja de lamaie , se pune la fiert pe foc incet , amestecand continu . Cand s-a ingrosat crema , se ia deoparte si se lasa la racit.

Se intinde aluatul intr-o foaie ,se taie in bucati de marimea dorita si se tapeteaza formele (de barcute) , care au fost unse in prealabil cu unt si faina. Se aseaza formele intr-o tava si se pun in cuporul incins la 170° , circa 12-15 min. , apoi se scot si se lasa la racit .

Se prepara cremele "night & day". Se amesteca jumatate din cantitatea de crema ,facuta mai inainte , cu 4 linguri de nutella (night) ,iar cealalta jumatate din crema se amesteca cu frisca batuta (day). Se umple barcutele cu cele doua tipuri de crema si se decoreaza cu cate o steluta si o luna facute din aluat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

BlogCatalog

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory